سه‌شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۷
۰ نفر

همشهری آنلاین: قطعاتی از خمره‌های ذخیره آذوقه متعلق به دوره ساسانی در نخستین کاوش‌های باستان‌شناسی زیر آب در بوشهر کشف شد.

Archaeological excavation

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، حسین توفیقیان سرپرست هیات کاوش با اعلام این خبر گفت: سواحل بندر بوشهر براساس برنامه پژوهشی میدانی با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی این شهر مورد بررسیهای باستان‌شناسی زیر آب قرار گرفت.

وی گفت: در عملیات غواصی روزهای نخست، قطعاتی از خمره‌های بزرگ ذخیره آذوقه و سفال‌های اژدری شکل شناسایی شد.

به گفته او، این یافته‌ها نشان‌دهنده وجود یک سایت باستانی زیر آب در سواحل کم‌عمق شبه جزیره بوشهر است.

مدیرگروه باستان‌شناسی زیر آب پژوهشکده باستان‌شناسی تصریح کرد: با ادامه بررسی‌های باستان‌شناسی زیر آب و شناسایی مواد فرهنگی بستر دریا، علاوه بر تعیین محدوده و گستردگی این محوطه باستانی زیر آب، هویت واقعی آن نیز روشن خواهد شد.

توفیقیان افزود: تیم بررسی باستان‌شناسی زیر آب سواحل بندر بوشهر بر این باور است که سفالهای پراکنده شده در بستر سواحل این بندر متعلق به یک کشتی غرق شده تاریخی است که به مرور زمان در گستره بزرگی پخش شده است.

این باستان‌شناس با اشاره به تاریخ‌گذاری سفالهای بدست آمده گفت: می‌توان دوره ساسانی را برای این محوطه باستانی زیر آب تعیین کرد.

توفیقیان اظهار داشت: با ادامه برنامه بررسی باستان‌شناسی زیر آب سواحل بوشهر که برای نخستین بار صورت می‌گیرد، اطلاعات با ارزشی در خصوص تاریخ دریانوردی، کشتی‌رانی و تجارت دریایی خلیج‌فارس در دوره ساسانی بدست خواهد آمد که با پایان پژوهش میدانی و مطالعات تکمیلی، در غالب گزارش، مقاله و کتاب ارایه خواهد شد.

مجوز کاوشهای باستان‌شناسی زیرآب سواحل بندر بوشهر توسط رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر شده است.

کد خبر 341903

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فرهنگ عمومی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha